Valami olyan tortát szerettem volna, ami nem túl krémes és nem túl édes. A nagymamám 74. születésnapjára sütöttem és nagy sikere volt. Nem a legkönnyebb megcsinálni, de aki sütött már életében annak menni fog. Biztos vagyok benne, hogy nem most készítettem utoljára.

1097943_10202917698133832_1114081237_n.jpg

Tészta

3 db tojás 

25 dkg finomliszt 

10 dkg  margarin

2 csipet só

2 dkg mandula szeletek 

Töltelék

75 dkg túró 

1,5 csomag főznivaló vanília ízű pudingpor 

2 dl tej 

6 db tojás 

25 dkg cukor 

Tepsi kikenéshez

margarin 

DSC06120.JPG
Elkészítés

tésztához a szoba-hőmérsékletű margarint a liszttel, a tojásokkal, meg a sóval összegyúrjuk és hűtőszekrénybe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. Akkor jó a tészta, ha elválik az edény falától és a kezünktől.

A töltelékhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel maximális fokozaton kb. 3 percig. A tejet a pudingporral és a sóval simára dolgozzuk, majd a cukros tojáshoz adjuk. A túrót áttörjük és apránként hozzáadjuk az előző masszát, nem a túrót keverjük bele, mert nehezebben keveredik el.

A tésztával egy margarinnal kikent, kb. 23 centi átmérőjű tortakarikát egyben kibélelünk úgy, hogy magas pereme is legyen és véletlen se lyukadjon ki sehol, mert akkor a töltelék kifolyik. Épp ezért nem jó, ha először az alját szúrjuk ki a tésztából és az oldalát ehhez tapasztjuk. Mielőtt a tölteléket beleöntenénk, belerakjuk a csokis mazsolát(vagy más aszalt gyümölcsöt, vagy sima csokit - ki amit szeret)

A túrós tölteléket ráöntjük, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180°C; légkeveréses sütőben 165°C) kb.1 óra 15 percig sütjük. Megvárjuk amíg kihűl, végül körben a peremét meghintjük durvára vágott mandulával.

A kívánt számot, díszt, alakzatot kivágjuk papírból, rárakjuk a tortára, körbehintjük kakaóporral és eltávolítjuk a papírt. 

 

(Forrás: jolkifoztem.hu)

Szólj hozzá!

Címkék: torta

A bejegyzés trackback címe:

https://mitisegyek.blog.hu/api/trackback/id/tr375771072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása