Nagy kedvencem ez a muffin, számtalanszor készítettem már, sokak örömére. Az eredeti receptet Stahl Judit könyvében találtam, de próbáltam már kicsit egészségesebb hozzávalókkal is megsütni; mindössze a liszten és a cukron változtattam. A liszt fele teljes kiőrlésű, kristálycukor helyett nádcukrot tettem bele, de használhatunk diétás lekvárt is. Íme a nem diétás változat;

IMG_7144.JPG

Tésztához:

  • 5 dkg darált dió
  • 15 dkg finomliszt
  • fél kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 dl tej

A tetejére:

  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg baracklekvár
  • 2 evőkanál rum
  • fél kávéskanál fahéj

IMG_7141.JPG

  •  Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, kibéleljük a muffintepsit a kapszlikkal.
  •  A tésztába és a muffin tetejére való diót pár percig pirítjuk. 
  •  A tésztához a lisztet, a diót - 5dkg-ot - a fahéjat, a sütőport és a sót összekeverjük. Ezután a puha vajat és a cukrot robotgéppel összehabosítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ehhez 2-3 részletben -robotgéppel -hozzáadjuk felváltva a lisztes keveréket és a tejet.
  • A tésztát elosztjuk a tepsiben és 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Ezalatt a baracklekvárt folyósra langyosítjuk a tűzhelyen, hozzáadjuk a rumot, fahéjat, majd a dió egy részét. Ha kihűltek a muffinok rakunk a tetejére a lekvárból, majd egy kevés diót szórunk a tetejére. Tuti sikert aratunk vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://mitisegyek.blog.hu/api/trackback/id/tr715171667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása