2013.03.25. 22:41
Baracklekváros diós muffin
Nagy kedvencem ez a muffin, számtalanszor készítettem már, sokak örömére. Az eredeti receptet Stahl Judit könyvében találtam, de próbáltam már kicsit egészségesebb hozzávalókkal is megsütni; mindössze a liszten és a cukron változtattam. A liszt fele teljes kiőrlésű, kristálycukor helyett nádcukrot tettem bele, de használhatunk diétás lekvárt is. Íme a nem diétás változat;
Tésztához:
- 5 dkg darált dió
- 15 dkg finomliszt
- fél kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 dl tej
A tetejére:
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg baracklekvár
- 2 evőkanál rum
- fél kávéskanál fahéj
- Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, kibéleljük a muffintepsit a kapszlikkal.
- A tésztába és a muffin tetejére való diót pár percig pirítjuk.
- A tésztához a lisztet, a diót - 5dkg-ot - a fahéjat, a sütőport és a sót összekeverjük. Ezután a puha vajat és a cukrot robotgéppel összehabosítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ehhez 2-3 részletben -robotgéppel -hozzáadjuk felváltva a lisztes keveréket és a tejet.
- A tésztát elosztjuk a tepsiben és 20-25 perc alatt megsütjük.
- Ezalatt a baracklekvárt folyósra langyosítjuk a tűzhelyen, hozzáadjuk a rumot, fahéjat, majd a dió egy részét. Ha kihűltek a muffinok rakunk a tetejére a lekvárból, majd egy kevés diót szórunk a tetejére. Tuti sikert aratunk vele.
Szólj hozzá!
Címkék: muffin diétagyilkos
A bejegyzés trackback címe:
https://mitisegyek.blog.hu/api/trackback/id/tr715171667
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.