Nagyon édes, nagyon krémes, nagyon finom. Valentin-napra készítettem és nagy sikere volt. Aki szereti a karamellt, ezt is szeretni fogja, bár igazi karamell nincs benne, mert barna cukorral készül. Egészségesebb és finomabb is így. 

IMG_7198.JPG

Tészta:

10 dkg puha vaj

10 dkg barna cukor

1 vaníliarúd

2 tojás

10 dkg finomliszt

1 kávéskanál sütőpor

1 csipet só

3 evőkanál tej

Krém:

15 dkg barna cukor

2,5 dl tejszín

10 dkg puha vaj

IMG_7204-001.JPG


  • A sütőt előmelegítjük, 175 fokra, a muffintepsit kibéleljük papírkapszlikkal. 12 darab lesz ennyi hozzávalóból.
  • A tésztához a puha vajat, a barna cukrot és a vaníliarúd kikapargatott belsejét, robotgéppel 2-3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. Összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval, majd lassú fokozaton keverjük géppel és hozzáadjuk a barna cukros tojásos vaníliás vajhoz. A tésztát kevés tejjel felhígítjuk és kész is van. Belekanalazhatjuk a kapszlikba. Nagyjából 20 perc alatt megsül.
  • Jöhet a krém; a barna cukrot és a tejszínt összefőzzük mérsékelt tűzön. Ha lehet magas peremű teflonserpenyőben. Ha a cukor felolvadt, takaréklángon tovább forraljuk 8-10 percig. Ha kész átöntjük egy tálba, kis adagokban belekeverjük a puha vajat, és kb. 5 percig keverjük, hogy hamarabb kihűljön. 
  • Ha a muffinok kihűltek, csillagcsöves habzsákból rányomjuk a krémet. Ha nagyon púposak lennének a muffinok, vágjuk le vékonyan a tetejüket így jobban megáll a krém. 

(Forrás: Stahl)

A bejegyzés trackback címe:

https://mitisegyek.blog.hu/api/trackback/id/tr965118151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DominoFX 2013.03.06. 20:15:48

Ez nem inkább cupcake, mint muffin?

Esztercake 2013.03.06. 20:59:07

@DominoFX: Szerintem is inkább cupcake, de ahol a receptet találtam, ott muffin-nak volt "keresztelve", így maradtam annál. Nem is gondoltam az átnevezésre, mert kevesen tesznek különbséget, muffin és cupcake között Magyarországon.
süti beállítások módosítása